Radio Beat Romania

De pe Blog

Melodie Hit rasista impotriva romanilor, lansat in Italia – “Fac un macel”

Pe 22 noiembrie 2011 va fi lansat în Italia un CD realizat de Radio 105, care conţine o melodie în care românii sunt descrişi ca infractori şi criminali.

Melodia se numeşte “Faccio bordello” (Fac un măcel) şi este interpretată de Zlatan – unul din personajele emisiunii radiofonice cu caracter satiric “Lo Zoo di 105” de pe Radio 105, un post de radio cu mare audienţă în Italia.

[audio:https://radiobeat.ro/uploads/Zlatan – Faccio Bordello.mp3]
Zlatan O Rei (interpretat de actorul Alan Caligiuri), un personaj similar cu faimosul Borat, îşi povesteşte, cu un accent balcanic, viaţa în România, unde lua bătaie în familie, şi sosirea în Italia, unde se ocupă de afaceri “necurate”:

“Vin dintr-o familie rău-famată

De mic o luam pe spinare

Chiar dacă nu am o casă,

Eu umblu cu papucii mei rupţi

Asta nu e casa mea, eu vin din România, pentru a vinde marfă”

Refrenul este şi mai explicit:

“Iau cuţitul, fac un măcel, îmi iau familia, fug în Sicilia/

Iau ciocanul, sparg uşa, i scap de poliţie”.

Apoi, protagonistul melodiei îşi justifică comportamentul, spunând că nu e vina lui dacă e originar din “Ţigania”:

“În Italia, viaţa e scumpă

Eu trăiesc în rulota mea

De muncă nu e, eu fur pentru că-mi plac maşinile frumoase

Gata – nu e vina mea că vin din Ţigania şi cultiv marijuana..”

Ultimele strofe ating un ton apocaliptic:

“Dacă nu-ţi place, aranjez eu totul.

Iau pistolul şi fac: Bum Bum!

(…)

Eu vând pudră,

Şi luaţi aminte!

Cine nu e bun cu noi, noi îi facem:

Bum Bum!

La furat! Bum Bum!

La luat gâtul! Bum Bum!

La jefuit! Bum Bum!

La înjunghiat! Bum Bum!”

Melodia, care sub haina satirei lansează şi vehiculează stereotipuri xenofobe la adresa românilor, înregistrează un mare succes în Peninsulă, fiind inclus şi în CD-ul care va fi lansat la sfârşitul lunii noiembrie. Doar pe pagina de Facebook a actorului, melodia a înregistrat aproape 12.000 de “likes”.

7 comments

 1. ba,nici nu stiu cum sa incep!!!!
  in PM,cred ca e ok,care dintre noi romanii din europa au o oarecare sfiala de a spune din ce tara sunt?multi,si aia din cauza unui mic procent care ne a bagat in SHIT cam din ’90 incoace.suntem atat de bagati incat piesa asta nu are cu ce sa ne mai umiliasca.
  baietii cu melodia lucreaza la radio 105 emisiunea e “lo zoo di 105” si sunt superi tari,populari si foarte ascultati.
  acum ce sa zic,s a trezit romanul ofensat.astia fac misto si de italienii din toate regiunile lor,de elvetieni,de germani,de americani pana si de propriile lor persoane.
  eu ii ascult in fiecare zi si chiar nu ma simt ofensat de piesa asta,nu mi place pentru ca nu e genul meu de muzica.
  in schimb sunt ofensat cand vad pe la tv ce porcarii face procentul ala mic mentionat mai sus.nu m ar deranja daca ar da niste lovituri de milioane dar cand auzi ca au intrat in casa la niste batrani au luat 200 de euro apoi au violato pe ea si i au omorat pe amandoi.cele mai josnice si mizerabile infractiuni le comite ‘procentul ala’.
  dupa chestiile astea ce credeti ca mai poate face piesa asta?ne pupa undeva

 2. Ai dreptate , cred ca nu avem de ce sa fim ofensati de faptul ca italienii au o melodie foarte difuzata la un radio cu audienta mare si maxima in italia. Mai ales ca este despre romani . Suntem prea bagati in seama deja in mass media , mai ales cu melodia asta difuzata la radio in italia . Faptul ca exista deja aceasta melodie , poate o sa vedem peste catva timp ceva remix uri de succes in romania. Si cu siguranta o sa fie difuzata si in Romania la un moemnt dat mixata la radio uri KISS FM , radio ZU, radio 21 , vibe fm , one fm, radio beat, etc.. DEABIA ASTEPT SA O VAD SI PE ASTA :))

  NUMAI BINE !

 3. melodia este foarte frumoasa dar nu cred ca ar trebui sa bage toti romanii in acelasi cerc cu infractorii deoarece unii muncesc din greu sa-si castige traiul sunt si oameni cinstiti care trebuie respectati

 4. nu cred ca ar trebui sa faca asta! pana la urma suntem si noi oameni ca si ei si din 10 poate ca 2 romani fura dar restu 8 sunt cinstiti si nu cred k in toata lumea nu e niki un italian care sa nu fi facut un asemenea gest. daca ne uitam putin exista si oameni cinstiti in romania si in italia dar si unii care nu sunt.nu consider o fapta tocmai potrivita

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.